اورهال اتوبوس‌های تهران

این روزها شرایط اتوبوسرانی پایتخت زیر ذره‌بین اعضای شورای شهر قرار دارد. روز گذشته رئیس کمیسیون حمل‌ونقل شورای شهر به حادثه واژگون شدن اتوبوس در میدان شهدا تهران و کشته و زخمی شدن برخی شهروندان واکنش داد و از عدم تخصیص کامل بودجه اورهال اتوبوس‌ها انتقاد کرد.

تهران به ۷هزار اتوبوس احتیاج دارد

روز گذشته رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور دویست و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و با اشاره به حادثه روز یکشنبه برای یک دستگاه اتوبوس در میدان شهدا تهران گفت: روز یکشنبه با فاصله زمانی ۳ تا ۴ ساعته پس از جلسه شورا حادثه تلخی در خیابان مجاهدین اسلام رخ داد.

سیدجعفر تشکری هاشمی ادامه داد: ساعت ۳ بعد از ظهر روز یکشنبه ششم آبان‌ماه، یک دستگاه اتوبوس متعلق به شرکت حمل‌ونقلی وابسته به شرکت واحد اتوبوسرانی تهران که در حال خدمت‌دهی به مردم بود در یک ساعت نسبتا شلوغ به دلیل نقص فنی که به‌گفته راننده گیر کردن پدال گاز بوده، با سه دستگاه موتورسیکلت و چهار دستگاه سواری تصادف می‌کند و متاسفانه در اثر این تصادف، دو نفر فوت و ۹نفر مجروح شدند.

تشکری‌هاشمی اظهار کرد: اگر ما اعضای شورای شهر کمی این حادثه را ریشه‌یابی کنیم، به نکات خاصی می‌رسیم. سال ساخت اتوبوسی که تصادف کرد ۱۳۸۶ بوده یعنی ۱۷سال در تهران مسافر جابه‌جا کرده است. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران ادامه داد: مطابق مصوبه ۱۷ دی سال ۱۴۰۲ دولت، میزان کارکرد اتوبوس‌ها ۱۰سال است و گفته شده اگر اتوبوسی اورهال شود ۵ سال به عمر آن اضافه می‌شود. یعنی حتی اگر این اتوبوس اورهال هم می‌شد که نشده بود؛ حداکثر عمر مفید آن باید ۱۵ سال می‌بود. اما شاهد هستیم این اتوبوس ۱۷ سال کار کرده است.

وی تصریح کرد: در طول سه سال گذشته بارها گفته‌ایم ناوگان اتوبوسرانی تهران فرسوده و زهوار در رفته است. این اتوبوس‌ها دیگر قادر به ارائه خدمات به شهروندان نیستند. مردم ما با رنج و مصیبت بسیار از اتوبوس‌ها استفاده می‌کنند. اقداماتی که شهرداری تهران انجام داده؛ جای تشکر دارد و در برابر کارهای انجام‌نشده نیز جای گله‌مندی وجود دارد.وقتی تهران به ۷ هزار اتوبوس احتیاج دارد؛ ما نمی‌توانیم دلخوش به قرارداد ۱۵۰۰ اتوبوس داخلی و یک قرارداد اتوبوس برقی باشیم که چیزی از آن مشخص نیست.

تشکری‌هاشمی با تاکید بر اینکه به هر قیمت ممکن باید برای تهران اتوبوس تامین کنیم، ادامه داد: در بودجه، ۱۰هزار میلیارد تومان مازاد برای ناوگان حمل‌ونقل عمومی اختصاص داده‌ایم تا مشکلات حمل‌ونقلی کاهش یابند، اما بخش اندکی از این بودجه‌ صرف بهبود ناوگان و توسعه آن شده است.

وی ادامه داد: در بودجه سال گذشته ۱۳۲۵ میلیارد تومان برای نوسازی و بازسازی ناوگان منابع گذاشته‌ایم اما مطابق با گزارش‌ها تنها حدود ۴۰۰ میلیارد تومان مستقیما برای این کار تخصیص داده شده است و بخش دیگر به دیون این بخش که اوراق قرضه بوده تخصیص یافته است. دوستان شهرداری باید اهتمام ویژه‌ای به تعمیرات و نوسازی داشته باشند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ناوگان حمل‌ونقل عمومی گفت: کهنه بودن ناوگان خاص اتوبوسرانی نیست؛ در مترو نیز شاهد همین موارد هستیم. در بازدیدی که چند روز گذشته از مجموعه واگن‌سازی داشتم، متوجه شدم از ۱۵۰۰ میلیارد تومان بودجه سال گذشته تنها ۲۶۲ میلیارد تومان هزینه قطعی شده یعنی مصوبات ما تاثیرگذاری لازم برای بهبود نداشته‌اند. هر چقدر هزینه تصویب کنیم اما اگر برای اورهال تخصیص نیابد یعنی کاری نکرده‌ایم، مشکلات متعلق به اتوبوسرانی و واگن‌سازی نیست بلکه مشکل تامین منابع است.

اورهال اتوبوس‌های تهران در طرح استقبال از مهر

این اتفاق در حالی در تهران رخ داد که ۱۹شهریورماه مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از شست‌وشو و بازسازی (اورهال) اتوبوس‌های این شرکت در طرح استقبال از مهر خبر داد. مهدی علیزاده در جلسه استقبال از مهر که با حضور مدیران و معاونان شرکت واحد برگزار شد، گفت: ماه مهر به واسطه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بهار خدمات‌رسانی شرکت واحد به مردم است و ما نیز در کنار سایر مجموعه‌های معاونت حمل‌ونقل شهرداری باید در بالاترین سطح آمادگی باشیم.

وی در ادمه افزود: حسب دستور و پیگیری شهردار تهران برای خدمات رسانی بهتر به مردم از ابتدای مرداد جلسات متعددی برای به کارگیری حداکثر ظرفیت برای خدمات‌رسانی به مردم برگزار شده است تا ایام ماه مهر خدمات‌رسانی بهتری به مردم تهران داشته باشیم.

علیزاده اظهار کرد: تمام ظرفیت فعال ناوگان اتوبوسرانی تهران برای ارائه خدمات حمل‌ونقلی به شهروندان آماده شده است. وی ادامه داد: اقدامات متعددی ازجمله اورهال ناوگان فعال، شست‌وشو و نظافت اتوبوس‌ها، نصب و به‌روزرسانی برچسب‌های اطلاع‌رسانی برای بهبود خدمات‌دهی مهر ماه انجام شده و کارهای کمی مانده که در فرصت مانده تا مهر به سرانجام خواهد رسید.

علیزاده به شناسایی و تقویت خطوط منتهی به مراکز آموزشی اشاره کرد و افزود: نیروهای انسانی، فنی و تجهیزات امدادی در حالت آماده‌باش کامل قرار دارند و این اقدامات به منظور ارائه خدمات بهتر به دانش‌آموزان و دانشجویان در آغاز سال تحصیلی جدید طراحی شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =